Infobar icon

Totálny výpredaj zimného sortimentu ! Zľavy až do 60%

Kategórie
 
 
 
 
 

Najnovšie články

 
 
Všestranné a pohodlné – opasky Byen a Cobra

Všestranné a pohodlné – opasky Byen a Cobra

Ak sa povie vybavenie či EDC, väčšine ľudí napadnú veci ako batoh, obuv, baterka či nôž. Na jednu vec sa ale často zabúda. Poriadny opasok, ktorý to všetko udrží pokope. Dnes si predsavíme dva šikovné kúsky vhodné pre celý rad dobrodružstiev i bežných situácií. Plastový Byen a kovovú Cobru.

,,Jednoduchosť je nekonečná dokonalosť. Dokonalosť je nekonečná jednoduchosť. ,,  Leonardo Da Vinci

Čítať viac
Vývoj nezastavíš - nová generácia čelovky HM61R Amber V2.0

Vývoj nezastavíš - nová generácia čelovky HM61R Amber V2.0

Ak dáte na rady užívateľov, dospejete zakrátko do bodu, keď jedna generácia musí uvoľniť miesto druhej. Vývoj ide skrátka svojim vlastný tempom a skúsenosti z reálneho užívania prezradia to, čo vám mnohokrát neukáže ani virtuálna grafika a výpočty. Vo svete svietidiel to platí dvojnásobne, hlavne ak sa bavíme o jednom z lídrov outdoorových svetiel – Fenix. Starší preto uvoľnil miesto na výslní mladšiemu a tak si dnes môžeme predstaviť ikonickú čelovku Amber v novej vylepšenej generácií - HM61R Amber V2.0.

,,Nikdy sa nestaňte takým expertom, ktorý si myslí, že už nepotrebuje rozvíjať svoje odborné znalosti. Život berte ako nikdy nekončiace štúdium.“ Denis Waitley

 

Čítať viac
Batoh Waragod Soldat L - praktický objem za rozumnú cenu

Batoh Waragod Soldat L - praktický objem za rozumnú cenu

Batohy. Nekonečná téma, ktorá je súčasťou každej misie či výletu. A téma je to viac ako opodstatnená. To, ako budete schopný niesť svoju výbavu, neurčuje len vaše osobné pohodlie či organizáciu výstroje, ale často i samotný cieľ vašej cesty. 

Dnes si preto predstavíme jedného šikovného pracanta z dielne Waragodu. Batoh, ktorý vypĺňa priestor medzi malými mestskými ruksakmi a veľkými expedičnými batohmi - Waragod Soldat L

 

,, Cestuj tam, kde je slabá wifi. Odmenou ti budú silné zážitky ,,

Čítať viac
Maniago - srdce talianskych nožiarov

Maniago - srdce talianskych nožiarov

Stredoveké budovy, rodinné klany, dielne plné majstrov tvoriacich príbehmi opradené kusy kovu. Reč nie je o trpasličom meste z kníh J.R.R. Tolkiena, i keď s riadnou dávkou fantázie by mohlo vytvoriť predlohu. Reč je o mestečku ukrytom medzi horskými riečkami. Mieste plnom rodinných firiem, umeleckých dielní a hlavne známom svojimi čepeľami patriacimi medzi európsku i svetovú špičku - severotalianskom Maniagu.

Čítať viac
Svetlo na konci hlavne - zbraňové svietidlo Fenix GL22

Svetlo na konci hlavne - zbraňové svietidlo Fenix GL22

Vstupujete do miestnosti. Na zemi zvyšky vylomených dverí a úlomky skla. Zo zadných miestností sa ozývajú zvuky násilia. Situácia ako vystrihnutá z akčného filmu. Avšak  realita pre zástupy ľudí, ktorí chránia svoju rodinu pri násilnom vlámaní alebo pre bežnú smenu tisícok policajtiek a policajtov.

Nech ste už v podobnej situácií z ktoréhokoľvek dôvodu, taktická výhoda môže tvoriť tenkú hranicu medzi úspechom a zlyhaním, medzi životom a smrťou. Môže mať podobu dobrého situačného prehľadu, jasne označeného cieľa i zneškodnenia útočníka bez nutnosti vystreliť. Všetky tieto aspekty nájdete v malom balení od obľúbenej a overenej značky Fenix. Dnes si preto predstavíme zbraňové svetlo GL22.

,, Svet je nebezpečné miesto. Nie kvôli ľuďom, ktorí sú zlí, ale dobrým ľuďom, čo sa len prizerajú a nič s tým nerobia. ,, Albert Einstein

Čítať viac
Čelovka WARAGOD ISAK - nový hráč medzi taktickými svietidlami

Čelovka WARAGOD ISAK - nový hráč medzi taktickými svietidlami

Ak trávite mnoho času v otvorenej či hornatej krajine, podobne ako ja, určite poznáte jednu otravnú situáciu. Čelovka sa rozbije, vybije a nemáte náhradné batérie alebo ju rovno necháte pri balení nechtiac doma. 

Pre tieto prípady mám zbalenú jednoduchú náhradu. Obyčajnú čelovku zo sotva 150 lumenmi na “stovku” AAA bateriek. Táto poistka ma však omrzela. Hľadal som preto záložnú čelovku na akumulátor 18650, ktorý ponúka vyšší výkon aj dĺžku svietenia. V prípade núdze by som ho mohol použiť aj do môjho kempingového lampáša Fenix CL26R. 

Kde však nájsť dostatočne výkonnú i odolnú čelovku, ktorá by nezruinovala kasu? Odpoveď sa našla vo Waragode a má meno Isak

Čítať viac
Kompas - kompletná príručka pre každého

Kompas - kompletná príručka pre každého

Ak sa chystáte do prírody na túru, prechádzku, kempovanie, určite by vám v povinnej výbave nemal chýbať kompas. Prečítajte si ako používať kompas, jeho výhody, nevýhody a základné pojmy, ktoré pri práci s kompasom budete určite potrebovať.

Čítať viac
Maserin Croz - elegán medzi loveckými nožmi

Maserin Croz - elegán medzi loveckými nožmi

Existuje predmet, ktorý niekoľko tisícročí tvorí nerozlučnú súčasť ľudskej civilizácie. Lovci, cestovatelia, bojovníci, každý jeden mal pri sebe pomocníka do akejkoľvek situácie - poriadny nôž. Pre túto recenziu som si vybral taliansky nôž značky Maserin, konkrétne model Croz.

Čítať viac
Testovanie baterky Fenix TK16 V2.0

Testovanie baterky Fenix TK16 V2.0

Tma je pre väčšinu ľudí desivá a pohybu v nej sa vyhýbajú. Tiene a zvuky plné neznáma v nás vzbudzujú živočíšny strach zdedený po našich predkoch žijúcich v jaskyniach. Na druhej strane však stoja zálesáci, prírodovedci, záchranári a silové zložky, pre ktorých je tma samozrejmým pracovným prostredím rovnako, ako jasný deň pre bežného človeka. Títo ľudia majú špecifické potreby, ktoré treba detailne poznať. Značka Fenix ich chápe veľmi dobre, vďaka čomu prišla s modelom ručnej baterky TK16 V2.0, určenej primárne pre silové zložky, ale nielen pre nich. To, že ide viac než len o ručnú baterku, si povieme v článku.

Čítať viac
7 najznámejších maskovacích vzorov sveta

7 najznámejších maskovacích vzorov sveta

S maskovacím oblečením, ľudovo maskáčmi, sa väčšina z nás stretáva každý deň. Či už ide o prácu, koníčky alebo len súčasť nášho štýlu a osobného prejavu. Vzory pôvodne vytvorené len pre potreby silových zložiek sa časom rozšírili aj medzi fanúšikov airsoftu, rybárov, poľovníkov. Vo svojej špecifickej forme slúžia aj ako inšpirácia pre street wear. Viete ale, ako a kedy vznikli? Pozrime sa na najčastejšie maskáče a históriu ich vzniku bližšie.

Čítať viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia